Liv i Båthavna

Prestodden - en liten odde rett overfor Vestfjorddalen. Historien forteller hvordan den har fått sitt navn, og det er faktisk to versjoner. En prest var på vei fra Hovin til Austbygde da han plutselig ble overrasket av uvær og måtte søke ly her. En annen versjon er at en prest skulle bli fraktet i båten til en bygdekar fra Hovin til Austbygde. På veien kom bygdekaren inn på spørsmålet om betaling, men presten hadde ikke til hensikt å betale. Da ble han hevet i land og måtte overnatte her før han kom på bedre tanker og betalte for turen. Nå har det blitt et populært turmål for bading og grilling etter at det har kommet en flytebrygge med badestige og det er også fortøyningsmulighet inn mot land. Inne på land er det en liten bålplass med sittemuligheter, men det trengs en liten oppgradering og rydding av kratt. Det er da mulighet for å lage flere bålplasser og sitteplasser hvis noen ildsjeler har lyst å gjøre en liten jobb her.
Det er fortsatt mars - men tidlig vår i Sjøtveit Båthavn. 4 båter ligger allerede fortøyd og snart begynner vårpussen og forberedelser til en ny og fin sesong. Nesten Sørlandsidyll på en fin solskinnsdag.
Vel var det mange amatører som satte båtene sine på vannet den første sommeren. De fleste fikk trent seg bra i løpet av den første sesongen - men det er alltid bra med litt teori som også kommer godt med for de som har lyst å ta båten sin med til sjøen.
8.-9.februar var det duket for båtførerkurs på Atrå Barne- og Ungdomsskule v/Erling Skuggevik. Mange interesserte fulgte med og nå blir det mange flinke båtførere og større sikkerhet på Tinnsjøen den kommende sommer.
Det er januar og vinter - og båthavna er dekket av snø. Mange Tinndøler observerte et flott fyrverkeri på Nyttårsaften - litt ubestemmelig hvor det kom fra - men det komfaktisk fra den ytterste moloen i båthavna. Flere møttes i båthavna for å ønske hverandre godt nyttår og fyre opp sine fyrverkeri som var godt synlig i hele Austbygde og deler av Atrå. Håper dette blir en koselig tradisjon. Men båthavna er absolutt ikke forlatt selv om Kong Vinter brer sitt teppe over bygda. Det er brøyta på den ytre moloen og bort til bålpannene og mange fotspor vitner om at mange legger veien ned til Tinnsjøen på sin gåtur. Det er faktisk også mulig å fyre på bålpanna og grille litt på en fin vinterdag. Gleder oss allerede til sommeren.

Nyeste kommentarer

06.05 | 23:41

Dejlige billeder fra Tinnsøen. Vi håber på en fin sommer, og mange fisk. Forventet ankomst 28.maj, sidst på dagen.
Hilsen fra danskerne.

...
03.11 | 10:46

Tusind tak.
Hilsen Helle

...
02.11 | 17:32

Hej Helle. Jeg skal prøve at lægge en forespørgsel ud på vores facebookside. Der er også en bådhavn på Mæl som ligger ved dalen ind til Rjukan. Prøver der også.

...
02.11 | 11:59

Vi er et dansk tv-hold, der kommer til Tinnsjøen slut november for at filme for Discovery Channel. I den forbindelse søker vi en liten seilbåt. Kan I hjælpe?

...