Liv i Båthavna

Prestodden - en liten odde rett overfor Vestfjorddalen. Historien forteller hvordan den har fått sitt navn, og det er faktisk to versjoner. En prest var på vei fra Hovin til Austbygde da han plutselig ble overrasket av uvær og måtte søke ly her. En annen versjon er at en prest skulle bli fraktet i båten til en bygdekar fra Hovin til Austbygde. På veien kom bygdekaren inn på spørsmålet om betaling, men presten hadde ikke til hensikt å betale. Da ble han hevet i land og måtte overnatte her før han kom på bedre tanker og betalte for turen. Nå har det blitt et populært turmål for bading og grilling etter at det har kommet en flytebrygge med badestige og det er også fortøyningsmulighet inn mot land. Inne på land er det en liten bålplass med sittemuligheter, men det trengs en liten oppgradering og rydding av kratt. Det er da mulighet for å lage flere bålplasser og sitteplasser hvis noen ildsjeler har lyst å gjøre en liten jobb her.

Nyeste kommentarer

19.03 | 16:01

Fint om du tar kontakt med styret, Anne Grethe. Se under kontaktinfo.

19.03 | 15:59

Foreslår en dugnad for å få fjernet alt gresset. Vi er med - håper flere følger på. Lettest at de med småbåter stiller båten til disposisjon.

19.03 | 08:24

Hei. Vi er så heldige å ha båtplass på Sjøtveit. Vi har plass nr 7, som ligger rett ved langgangwn. Vi ønsker oss veldig en plass litt lengre ut.

19.03 | 08:17

Ser fram til en god båtsesong uten gress i havna. Fulle båtplasser og yrende liv.