Båtliv

Nå er det stille i Sjøtveit Båthavn. Landgangen er tatt inn og lysene på brygga er slukket. Kun lysene på moloen skal være tent i vinter, slik at man fortsatt kan gå tur og båthavna syns langs Tinnsjøen. Bålpannene står igjen i tilfelle noen får lyst å fyre og steike på sneis - eller grille på en fin vinterdag. Det er tyst - men lukker man øynene et øyeblikk kommer alle minnene frem fra en minnerik sommer med liv og røre og sosialt samvær. Nå er det bare å ønske alle en riktig god jul og håpe på et like aktivt 2014 i Sjøtveit Båthavn.

Sommeren har vært som en herlig drøm i Båthavna - men både sommer og båtsesong får en ende og hver helg må man tenke at dette kanskje var siste sjanse for en hel dag på Tinnsjøen. 4 båter dro av gårde - lastet med pølser - til Tinnoset hvor det ble bål og steiking. På veien nedover Tinnsjøen forundres man stadig over de mange flotte plasser som vi ikke aner fins - og som bare syns fra Tinnsjøen. Klikk på overskriften og følg linken til fotogalleriet og de fine bildene fra turen.

Vi hadde en del pølser igjen fra åpningsfesten. Derfor inviterte vi til høstfest med pølsegrilling for hele familien. Klikk på linken, så kommer du til fotogalleriet. Det ble en skikkelig kosekveld med hyggelig samvær og grilling. Edel bød som vanlig på sine berømte sveler og barna lekte med tautrekking, rokkeringer og badminton. Etterpå tente Olav på et bål i strandkanten og Hanne tok frem trekkspillet. Og jammen om ikke Sjøtveitbarna måtte en tur i vannet før kvelden ble avsluttet.
Nå er vannstanden på det laveste den har vært hele sommeren. Det føles som båtene ligger nede i et stort hull - bare omgitt av steinvegger på alle sider. Men vakkert er det uansett. Iflg. pålitelig kilde lørdag morgen skulle den gå ned ytterligere 30 cm. og stoppe der. Det er tydeligvis ingen problemer med å komme inn og ut av båthavna. Tidligere i sommer når vi hadde høy vannstand var alle spente på dette. Men som man ser på bildene så er landgangen veldig bratt, men det ikke noe problem å komme opp og ned - selv med krykker. I midlertid har styret noen tanker om å gjøre noen tiltak på sikt..... Var ute en tur i går og når vi kom inn lukta det av sommer og grilling. 3 campingvogner på plenen med folk som kosa seg i godværet. Nyt de siste sensommerdagene og bruk enhver anledning til båttur og grilling før sesongen er slutt ..
De fleste kjenner dem som "Danskene" men de heter Birthe og Jakob. Fra plassen deres på hjørnet rett over for grillplassen har de fulgt med på livet i båthavna - helt fra de siste gravearbeiderne tidlig på sommeren - og til nå hvor sommeren synger på siste vers. Jakob har tilbrakt det meste av sommeren i båten sin på Tinsjøen med fiskestanga mens Birthe har fulgt med og kost seg med utsikten fra moloen. Inn imellom har hun også passet på at ting gikk riktig for seg, snakket med svensker, tyskere og nederlendere på teltplassen og passet på at ingen uforsiktige barn falt ned fra steinbordet eller trillet ned i havnebassenget. Nå har de avsluttet sommersesongen på Sjøtveit Camping og vogna er trygt parker i det borteste hjørne av plassen. Etter en hyggelig grillmiddag fredag kveld og overnatting i turvogna gikk turen ned gjennom Sverige til Sjælland i Danmark. Det er ingen tvil om at Sjøtveit Båthavn har medført store forandringer på campingplassen, så "Danskene" har talt på knapper om de skulle komme tilbake neste år. Heldigvis kunne de fortelle at de har bestemt seg for å vende tilbake når det blir sommer igjen. Det har vært koselig å bli kjent med dere og vi håper at båtfolk og campinggjester fremover kan oppleve noen fine stunder sammen på Sjøtveit.

Nyeste kommentarer

06.05 | 23:41

Dejlige billeder fra Tinnsøen. Vi håber på en fin sommer, og mange fisk. Forventet ankomst 28.maj, sidst på dagen.
Hilsen fra danskerne.

...
03.11 | 10:46

Tusind tak.
Hilsen Helle

...
02.11 | 17:32

Hej Helle. Jeg skal prøve at lægge en forespørgsel ud på vores facebookside. Der er også en bådhavn på Mæl som ligger ved dalen ind til Rjukan. Prøver der også.

...
02.11 | 11:59

Vi er et dansk tv-hold, der kommer til Tinnsjøen slut november for at filme for Discovery Channel. I den forbindelse søker vi en liten seilbåt. Kan I hjælpe?

...